Nessegutten sykkel

___________________________________________________________________________________________________________

Det blir en liten endring i planen da TdT ønsker å arrangere test-tur i TdT-løypa mandag 28.mai. Oppsatt tur onsdag 30.mai flyttes til mandag 28.mai. Møt opp utenfor InterSport kl 1800 (NB: tidligere enn vanlig) mandag 28.mai og bli med på prøvetur i løypa. Se mer info i artikkelen på hovedsiden til Nessegutten og TdT. 

Onsdag 30.05 prøver vi oss på litt terreng/traktorveier i området Finne-Markabygda. Alternativt kjører ei gruppe på vei rundt om Movatnet og Hoklingen.

Se forøvrig  NG sykkel_treningsplan våren 2018.pdf

Og beskrivelse av styrkesirkel Styrketrening våren 2018.pdf

Foreløpig få som har meldt seg som gruppeledere. Vi er helt avhengige av at de mest erfarne syklistene bidrar med sin geografi- og sykkelkompetanse og tar ansvar for en gruppe noen ganger pr år. Det er hele fundamentet til sykkelgruppa. 

Sesongen starter med styrketrening mandag 9.april og første sykkeltur blir onsdag 11.april, etter et kort oppstartsmøte på samfunnshuset (litjsalen). Vel møtt til gamle og nye medlemmer:)

___________________________________________________________________________________________________________

Se presentasjonen fra oppstartsmøte 17.april her Kickoff sykkel 2017.pdf. Her finner du bla. kontonummer for innbetaling av frivillig treningsavgift og mailadresse til medlemsansvarlig (kontingent for Nessegutt-medlemmer)

Nessegutten sykkel er en treningsgruppe for alle som er glad i å sykle. Vi driver etter klubbens visjon, "Flest mulig- Lengst mulig". Det er en kjennsgjerning at alle ikke sykler like fort, derfor har vi valgt å dele opp i mindre grupper og tilpasse opplegg/tur etter nivået i den enkelte gruppe. Så langt har vi normalt delt i tre grupper, men fra 2016 kan det bli aktuelt å dele enda mer hvis deltakelsen blir så god som den har vært før.

Nytt fra 2016 er at det er inngått et samarbeid med Nord universitet sitt bedriftsidrettslag. Dette er et gjensidig samarbeid som vi tror skal sikre at deltakelsen holder seg stabilt høy også i fremtiden. Nesseguttens opplegg vil bli fulgt, men åpner altså opp for at Nord universitets medlemmer kan delta på lik linje med Nesseguttens medlemmer. Vi vil samarbeide om temakvelder, opplegg under TdT, kveldsmat etc. Se Samarbeidsavtale Nessegutten - Nord universitet B.I.L. Trøndelag.pdfØnsker du å gjøre deg litt kjent med sykkelrutene som benyttes kan du se nærmere på Sykkelruter.pdf.

Sykling er bra for kropp og sjel, men enda bedre blir det om man supplerer/varierer med litt styrketrening. Særlig for å få mer styrke i overkropp og hofteledd-strekker, stabilitet i mage/rygg og aktivering av nakke/skuldre. Oppfordrer derfor alle til å bli med på bootcamp de første ukene av "sykkelsesongen". Det kan høres skummelt ut, men det fine med denne treningen er at man enkelt tilpasser seg egen form/styrke. Så får man heller øke tempo og belastning utover våren. Du kan se oversikt over øvelser i Bootcamp våren 2017.pdf

Som alle andre voksenaktiviteter i Nessegutten er sykkelgruppa drevet på dugnad. Ingen betalte trenere/oppmenn, men basert på at alle bidrar litt. Den viktigste faktoren for å lykkes er at alle deltakere tenker på det kollektive fremfor egen treningsprogresjon. Dvs. å tilpasse seg opplegget og de andre deltakerne slik at vi i sum får en best mulig opplevelse. Fortrinnet med å være med i en slik sykkelgruppe fremfor å sykle alene er det sosiale, ekstra motivasjon med å sykle med flere og dørstokkmila blir kortere når man har et fast opplegg. Til gjengjeld må tempoet tilpasses alle i gruppa når vi sykler tur, og "verdensmester-ambisjonene" må legges bort.

Et annet suksesskriterie for Nessegutten sykkel er at vi klarer å stable nok gruppeledere på beina. Mange har vært med i mange år og har god kunnskap om både sykkelteknikk, sykling i gruppe og rutene på Innherred. Oppfordrer flere til å ta utfordringen og stille opp som gruppeledere i år. Blir vi feks 20 stk så blir den enkelte leder bare hver 3. uke. Og det er givende å få bidra til at folk får en god sykkelopplevelse:) Send mail til sturla.loras@proinvenia.no om du har lyst til å bidra

Velkommen til ny sesong med Nessegutten sykkel, og spesielt velkommen til dere fra Nord Universitet. Start forberedelsene allerede nå og ta gjerne med deg en venn på trening. Ingenting er så effektivt som å lage seg treningsavtaler. Det kommer garantert tyngre dager hvor motivasjonen for trening ikke er på topp. Står det en god treningskamerat/venninne og venter så blir det som regel til at man tar turen likevel. Og man angrer aldri på ei treningsøkt:)

Powered by: Bloc