Nessegutten sykkel

___________________________________________________________________________________________________________

 

Høstsesongen er i gang og vi fortsetter med treninger mandag, onsdag og lørdag som et utgangspunkt. Fortsetter med start 1900 i hverdagene og 0900 på lørdager. Se planen NG sykkel_treningsplan høst 2019.pdf.  Fortsatt en svært vesentlig del som mangler, og det er gruppeledere. For å få til nivådeling og ivaretakelse av alle deltakere er vi helt avhengige av at mange melder seg til tjeneste som gruppeleder. Dette er selve fundamentet til Nessegutten sykkel. Rollen medfører at du må ha mer fokus på gruppa enn deg selv i ny og ne, men mest av alt er det veldig givende å bidra:) En stor fordel med litt spenn i "fartsnivå" blant lederne, slik at det blir passe tempo for alle. Ikke noe krav til sykkelnivå, det som betyr noe er at man er relativt kjent på Innherred og har evne til å holde gruppene samlet. Under følger en liten beskrivelse av det å være gruppeleder. 

Setter stor pris på om alle som mener de vil mestre disse oppgavene sender en PM eller mail til meg så snart som mulig:)

Gruppeledere setter seg inn i sykkelrute for dagen og hva som skal trenes, spør evt. i forkant av treningen
Gruppeledere styrer treninga, inkludert tidtaking etc. ved intervalltrening 
Gruppeledere sørger for at gruppa holder samlet og at ingen blir "igjen" alene. 
Greit å dele opp i undergrupper så lenge det er avtalt, men INGEN skal bli igjen alene bakerst. 
Gruppeleder har med telefon for å kunne ringe etter hjelp ved behov. 
Fokusere på samhold og at alle i gruppa skal føle mestring 
Bytt innbyrdes om det ikke passer.

Vel møtt til gamle og nye medlemmer:)

___________________________________________________________________________________________________________

Nessegutten sykkel er en treningsgruppe for alle som er glad i å sykle. Vi driver etter klubbens visjon, "Flest mulig- Lengst mulig". Det er en kjennsgjerning at alle ikke sykler like fort, derfor har vi valgt å dele opp i mindre grupper og tilpasse opplegg/tur etter nivået i den enkelte gruppe. Så langt har vi normalt delt i tre grupper, men fra 2016 kan det bli aktuelt å dele enda mer hvis deltakelsen blir så god som den har vært før.

Ønsker du å gjøre deg litt kjent med sykkelrutene som benyttes kan du se nærmere på Sykkelruter.pdf.

Sykling er bra for kropp og sjel, men enda bedre blir det om man supplerer/varierer med litt styrketrening. Særlig for å få mer styrke i overkropp og hofteledd-strekker, stabilitet i mage/rygg og aktivering av nakke/skuldre. Oppfordrer derfor alle til å bli med på bootcamp Enten istedet for sykkeltur på mandager eller med oppstart etter at sykkelsesongen er over. Det kan høres skummelt ut, men det fine med denne treningen er at man enkelt tilpasser seg egen form/styrke. Så får man heller øke tempo og belastning utover våren. Du kan se oversikt over øvelser i Bootcamp våren 2017.pdf

Som alle andre voksenaktiviteter i Nessegutten er sykkelgruppa drevet på dugnad. Ingen betalte trenere/oppmenn, men basert på at alle bidrar litt. Den viktigste faktoren for å lykkes er at alle deltakere tenker på det kollektive fremfor egen treningsprogresjon. Dvs. å tilpasse seg opplegget og de andre deltakerne slik at vi i sum får en best mulig opplevelse. Fortrinnet med å være med i en slik sykkelgruppe fremfor å sykle alene er det sosiale, ekstra motivasjon med å sykle med flere og dørstokkmila blir kortere når man har et fast opplegg. Til gjengjeld må tempoet tilpasses alle i gruppa når vi sykler tur, og "verdensmester-ambisjonene" må legges bort.

Et annet suksesskriterie for Nessegutten sykkel er at vi klarer å stable nok gruppeledere på beina. Mange har vært med i mange år og har god kunnskap om både sykkelteknikk, sykling i gruppe og rutene på Innherred. Oppfordrer flere til å ta utfordringen og stille opp som gruppeledere i år. Blir vi feks 20 stk så blir den enkelte leder bare hver 3. uke. Og det er givende å få bidra til at folk får en god sykkelopplevelse:) Send mail til sturla.loras@proinvenia.no om du har lyst til å bidra

Velkommen til ny sesong med Nessegutten sykkel. Start forberedelsene allerede nå og ta gjerne med deg en venn på trening. Ingenting er så effektivt som å lage seg treningsavtaler. Det kommer garantert tyngre dager hvor motivasjonen for trening ikke er på topp. Står det en god treningskamerat/venninne og venter så blir det som regel til at man tar turen likevel. Og man angrer aldri på ei treningsøkt:)

Levert av IdrettenOnline