Nessegutten sykkel

___________________________________________________________________________________________________________

 

Da ser det ut til at vinteren slipper taket og endelig litt varmere og tørrere også i Trøndelag. Foreløpig ikke aktuelt å trene samlet som gruppe men forhåpentligvis vil det bli åpnet opp for det i løpet av sommeren. Sikkert mange som sliter med å holde hjulene i gang i denne Corona-tiden og med håp om at flere skal finne inspirasjon til å komme seg på sykkelen legger vi ut treningsplan på vanlig måte. Se på dette som et utgangspunkt for egentrening og dere som uansett ferdes i lag må gjerne ta felles tur. Fordelen med egentrening/mindre grupper er at alle kan sykle på det tidspunktet som passer best:) Sett deg gjerne et mål om å sykle deler av eller alle rutene i Nesseguttens plan før sommeren. Tilpass lengde etter form og sørg for å ikke starte for brått. Det viktigste er å etablere en aktiv livsstil som du kan holde over tid. Håper å se mange Nessegutter/jenter på sykkelen i Levanger og omegn fremover.

Du finner treningsplanen her NG sykkel_treningsplan_2020.pdf

Og ruteoversikten her NG sykkel_Ruteoversikt.pdf

___________________________________________________________________________________________________________

Nessegutten sykkel er en treningsgruppe for alle som er glad i å sykle. Vi driver etter klubbens visjon, "Flest mulig- Lengst mulig". Det er en kjennsgjerning at alle ikke sykler like fort, derfor har vi valgt å dele opp i mindre grupper og tilpasse opplegg/tur etter nivået i den enkelte gruppe. Så langt har vi normalt delt i tre grupper, men fra 2016 kan det bli aktuelt å dele enda mer hvis deltakelsen blir så god som den har vært før.

Ønsker du å gjøre deg litt kjent med sykkelrutene som benyttes kan du se nærmere på Sykkelruter.pdf.

Sykling er bra for kropp og sjel, men enda bedre blir det om man supplerer/varierer med litt styrketrening. Særlig for å få mer styrke i overkropp og hofteledd-strekker, stabilitet i mage/rygg og aktivering av nakke/skuldre. Oppfordrer derfor alle til å bli med på bootcamp Enten istedet for sykkeltur på mandager eller med oppstart etter at sykkelsesongen er over. Det kan høres skummelt ut, men det fine med denne treningen er at man enkelt tilpasser seg egen form/styrke. Så får man heller øke tempo og belastning utover våren. Du kan se oversikt over øvelser i Bootcamp våren 2017.pdf

Som alle andre voksenaktiviteter i Nessegutten er sykkelgruppa drevet på dugnad. Ingen betalte trenere/oppmenn, men basert på at alle bidrar litt. Den viktigste faktoren for å lykkes er at alle deltakere tenker på det kollektive fremfor egen treningsprogresjon. Dvs. å tilpasse seg opplegget og de andre deltakerne slik at vi i sum får en best mulig opplevelse. Fortrinnet med å være med i en slik sykkelgruppe fremfor å sykle alene er det sosiale, ekstra motivasjon med å sykle med flere og dørstokkmila blir kortere når man har et fast opplegg. Til gjengjeld må tempoet tilpasses alle i gruppa når vi sykler tur, og "verdensmester-ambisjonene" må legges bort.

Et annet suksesskriterie for Nessegutten sykkel er at vi klarer å stable nok gruppeledere på beina. Mange har vært med i mange år og har god kunnskap om både sykkelteknikk, sykling i gruppe og rutene på Innherred. Oppfordrer flere til å ta utfordringen og stille opp som gruppeledere i år. Blir vi feks 20 stk så blir den enkelte leder bare hver 3. uke. Og det er givende å få bidra til at folk får en god sykkelopplevelse:) Send mail til sturla.loras@proinvenia.no om du har lyst til å bidra

Velkommen til ny sesong med Nessegutten sykkel. Start forberedelsene allerede nå og ta gjerne med deg en venn på trening. Ingenting er så effektivt som å lage seg treningsavtaler. Det kommer garantert tyngre dager hvor motivasjonen for trening ikke er på topp. Står det en god treningskamerat/venninne og venter så blir det som regel til at man tar turen likevel. Og man angrer aldri på ei treningsøkt:)