Fotballåret 2022

Endelig et normalt fotballår, uten avbrudd og restriksjoner!

Sportslig så har Nessegutten fotball i sesongen 2022 bestått av Allidrett fotball (Jenter/Gutter 6-9 år), J/G10, J/G11, J/G12 (jentene har hatt samarbeidslag med Sverre i høst), J/G13 (jentene har hatt samarbeidslag med Sverre), G14, G19 (deltok i 6. divisjonen for Menn), FFU, Senior damelag og Senior (5. divisjonen for Menn). Flere lag har også deltatt i en eller flere cuper.
Totalt har 78 (!) lag spilt på Nesset i år, med over 300 spillere registrert (10-42 år) og over 100 frivillige! I tillegg til dette kommer alle foresatte som har stått for kiosk, kampvert og mye mer.

11. juni gjestet det 74 lag, med spillere i alderen 7-12 år på Nesseguttbanen, eller Nesset Arena mange kaller det nå, for deltagelse i T-A Cup. Det ble gjennomført over 200 kamper i flott trøndervær!

I tradisjonen tro har Nessegutten også i år holdt Tine Fotballskole, rett etter skoleslutt. Der deltok 300 barn fra egen klubb, men også Sverre, Skogn og Aasgutten, med god hjelp av 30 frivillige og 30 instruktører fra blant annet LFK. Der står samhold og fotball i sentrum, på tvers av aldersgrupper og klubb. Også i disse dagene var det flott sommervær, og ungene måtte kjøles med både is og vannslange.

Prosjekt ungdomsfotball er et prosjekt som har gått over flere år. Det er gjort et enormt og godt arbeid i å kartlegge ungdommene i Levanger sine ønsker og behov for ungdomsfotballen. Prosjektet konkretiserte i år til et samarbeidsforum bestående av Sverre, Skogn, Levanger og Nessegutten. Dette går kort og godt ut på at vi har signert en samarbeidsavtale som sikrer at alle lag kan samarbeide med en eller flere av samarbeidsklubbene om man er få spillere. På denne måten får vi et bedre treningsmiljø og forhåpentligvis beholder vi ungdommene lenger i fotballen. 2 av våre lag har allerede nytt godt av denne ordningen i høst (J12/J13). I tillegg bistår LFK med administreringen, samt trener- og spillerutvikling (som har vært et fokusområde i år).

Nesset Arena – Nytt kunstgress i fjor på 11er banen, ferdigstilling av uteområdet i år. I praksis også et nytt samfunnshus med oppussede garderober. For en innsats det har vært av våre frivillige som har stått på for å ferdigstille alt!
Nessegutten har nå kanskje regionens flotteste arena, hvor vi stolte kan ta imot våre gjestende lag!
Vi høster mye skryt av våre motstandere om hvor flotte fasiliteter vi har fått, og våre venner på den andre siden av broen har nesten ytret litt misunnelse…

Vi ønsker å takke våre frivillige for den innsatsen som legges ned hver eneste dag for våre unge og håpefulle. Trenere, lagledere, ressurspersoner, foresatte, andre frivillige og sponsorer som stiller opp; Vi kunne ikke ha gjort dette uten dere!

Jeg vil også rette en stor takk til mine styrekollegaer i både fotballstyret og hovedstyret for flott innsats i året som har gått!

Dugnadsklubben Nessegutten
Flest mulig – Lengst mulig

Frode A. Bye
Leder
Sp. kl. Nessegutten Fotball