Skiåret 2022

Skigruppa i Nessegutten har som alltid hatt et aktivt år, med både terrengløp, skirenn, samlinger og treninger både på Nesset og i andre lokale skianlegg.

Vi hadde glimrende skiforhold på Nesset i mellomjula og til litt uti januar da uværet Gyda kom. Etter en perioden med mildvær ble det skiføre igjen i februar. Vi er heldige som har mange foreldre, besteforeldre og ressurspersoner som stiller opp for oss med løypekjøring, dugnader, treninger, samlinger og arrangementer året rundt på Nesset.

Klubbrenn og Levangermesterskapet på ski Vi arrangerte i år tre renn i Telenorkarusellen på ski. Dette er runderenn hvor en går så mange runder en vil. På første renn var det over 200 deltakere. På slutten av februar arrangerte vi i tillegg Barnas Mini VM. Dette var i samarbeid med VM i Granåsen 2025. Mange barn fra hele Innherred tok turen til Nesset i fine løyper for å gå vårt runderenn. Levangermesterskapet 2022 ble flyttet til Bumyra i Markabyda på grunn av snømangel på Nesset. Vi samarbeidet også i år med Skogn IL om gjennomføringen av årets renn. Et flott arrangement med mange barn, ungdom og voksne i løypene. Vi har også i år hatt flere utøvere med på renn rundt omkring i distriktet, både på Levangerkarusellen og i kretsrenn. I tillegg har vi hatt tre juniorer som har konkurrert på nasjonalt nivå i Norges Cup og Junior NM. Alle disse har vært elever ved skilinja på Meråker videregående skole.

Treningstilbudet i Nessegutten ski Nessegutten ski har hatt tilbud om rulleskitreninger i sommer og barmarkstreninger fra september, og mange barn og ungdommer har deltatt på dette. Her er basistrening, styrke, utholdenhet og balanse kombinert med morsomme aktiviteter i fokus. Vi leker oss i form. Idrettskolen fikk også tilbud om rulleski- og skileik på Nesset, og dette har vært et populært tilbud for de yngste. Vi håper mange blir med videre til skigruppa når de blir gamle nok. I desember 2021 var vi på snøsamling i Edsåsdalen i Sverige etter et års opphold pga. korona. Over 50 store og små fra Nessegutten gjorde dette til en suksess og som vi gjentar i slutten av november 2022.

Vi takker for en flott sesong sammen med utøvere, foreldre og ressurspersoner i skigruppa! Vi gleder oss til vinteren 2023 og ønsker både familier og enkeltutøvere velkommen til klubbkarusell, treninger, Levangermesterskap og andre sosiale skiarrangement gjennom sesongen. Følg oss gjerne på Facebook for mer informasjon om tilbudet i skigruppa.